Koniec Świata powie Ci dokąd warto pojechać i jak to zrobić tanio. Co więcej, powiedzą Ci o tym ludzie, którzy znają dany kraj na wylot, bo mieszkają w nim lub byli w nim wielokrotnie. Dowiesz się co zobaczyć, co zjeść, na co się szczepić, obejrzyjsz zdjęcia i posłuchasz muzyki.

Jeśli jedziesz gdzieś z plecakiem, znajdziesz tu wszystko czego szukasz.

ForumUkrainaInformacje praktyczne

Lwów utworzony 2011-09-04 13:10

Wiadomość Autor
Witam

Czy ktoś mógłby mi polecić tanią kwatere we Lwowie, w centrum miasta.
Może być hostel lub kwatera u rodziny.

z góry dziekuje

pozdrawiam
Łukasz
Napisane: 2011-09-04 13:10
Oceń ten wpis
Oceń wpis: + / -
Brak głosów. Oddaj pierwszy głos!
malukas
Twórca tematu
Rank: 0
Od: 2011-09-04
Pewnie już nieaktualne, ale może innym się przyda...

Najtańszy jest prawdopodobnie Hotel Arena w rejonie centrum, kawałek na wschód od dworca kolejowego. Cen nnie pamiętam, ale były OK. Warunki kiepskie, jak schronisko turystyczne, albo zapuszczony azjatycki pokój, ale gdysię nie ma co się lubi...
Napisane: 2012-03-27 16:56
Oceń ten wpis
lukaszs
Rank: 3
Od: 2012-01-13
Nocowałam w hotelu "Lviv" tuż przy Operze Lwowskiej (tak więc samo centrum) ceny były bardzo niskie, ja płaciłam około 20 złotych/ os za dwuosobowy pokój, który miał standard LUX icon_razz.gif "Antyczna" winda dostarcza wielu atrakcji. Dla zainteresowanych są filmiki na youtube przedstawiające standard hotelu (główny bohater: grzyb w łazience! ). Teraz mogło się coś zmienić, ponieważ na Euro2012 zaczęli remontować hotel, więc ceny mogą trochę podskoczyć.

Udanego pobytu!

P.S. Kryjówka (Криївка, Kryjivka) na Rynok14 to miejsce obowiązkowe! Przed wejściem brodaty żołnierz w ciężkich butach i kałachem na plecach zapyta o hasło mówiąc "Sława Ukraini", odpowiedź, która jest przepustką do wejścia to "Hierojam Sława" (bohaterom sława). Podobno za "Bij Moskala" jest piwo gratisicon_smile.gif
Napisane: 2012-05-05 22:12
Oceń ten wpis
GumiJagoda
Rank: 0
Od: 2012-05-04