Koniec Świata powie Ci dokąd warto pojechać i jak to zrobić tanio. Co więcej, powiedzą Ci o tym ludzie, którzy znają dany kraj na wylot, bo mieszkają w nim lub byli w nim wielokrotnie. Dowiesz się co zobaczyć, co zjeść, na co się szczepić, obejrzyjsz zdjęcia i posłuchasz muzyki.

Jeśli jedziesz gdzieś z plecakiem, znajdziesz tu wszystko czego szukasz.

ForumUkrainaInformacje praktyczne

Krym sierpień/wrzesień utworzony 2011-05-31 12:38

Wiadomość Autor
Witam,
Otóż mamy zamiar wybrać się na Krym na podróż poślubną. Może ktoś zna jakieś tanie noclegi tam, sposób dotarcia itp. interesujące miejsca. (niestety jesteśmy biednymi studentami i interesują nas tanie wersje i tak tanich kwater ;P) Sierpień jest podobno pełny od turystów i mysleliśmy o początkach września - czy pogoda tam jest wtedy ok. do kąpieli itp. W sumie fajnie by było jechać tam też w większej grupie - może jest jakaś parka chętna? Znamy się już długo, więc mimo, że to podróż poślubna to nie będziemy do siebie przyczepieni non stop i przydałoby się towarzystwo, bo wtedy raźniej i ciekawiej icon_smile.gif Myślimy o urozmaiconym odpoczynku: trochę gór, trochę plażowania, trochę zwiedzania zabytków, trochę poznania kultury ukraińskiej icon_wink.gif
Jesteśmy z Krakowa, mamy po 23 lata icon_wink.gif
Pozdrawiam!
Napisane: 2011-05-31 12:38
Oceń ten wpis
Oceń wpis: + / -
Brak głosów. Oddaj pierwszy głos!
Emilia Walczyk
Twórca tematu
Rank: 0
Od: 2011-05-20
Witam.
Jeśli dostać się po taniości to chyba tylko na 2 sposoby:
1. Na stopa - nie ma większego problemu na Ukrainie tym bardziej, że jeździ tam sporo polskich turystów. Jednak pociągi są tak tanie, że trochę szkoda czasu.
2. Pociągiem ze Lwowa. Byłem bardzo mile zaskoczony poziomem tamtejszych kolei (a także ich ceną Lwów - Kijów ~30zł z miejscem do spania). Nawet najniższa klasa nie odstrasza, a na dłuższych trasach można poznać wielu ciekawych ludzi %). Dobrym sposobem, jest wyspać się w pociągu, wysiąść z rana, pozwiedzać miasto i wieczorem z powrotem w dalszą podróż.
Po przyjeździe do miasta warto od razu kupić bilety na późniejszy pociąg, by nie zdarzyła się sytuacja, że...zabrakło miejsc.

Co do noclegów to nie pomogę, bo spałem w Nysce, lub pod namiotem. Bardzo fajną opcją jest rozbicie się na plażyicon_smile.gif Mogę Wam podać kilka sprawdzonych miejscicon_smile.gif
Ceny są dość wygórowane jak na Ukrainę...za wszystko...

Mi podobała się Bałakława, położona w malowniczej zatoczce.
Bardzo malownicza trasa prowadzi do Sudaku.
Hmmmm...wrzesień to będzie już po winobraniu, a na winnice można tam natrafić na każdym krokuicon_wink.gif
"Życie daje Ci tyle, ile jesteś w stanie od niego wziąć."
Napisane: 2011-06-13 11:30
Oceń ten wpis
Oceń wpis: + / -
Brak głosów. Oddaj pierwszy głos!
SQ1SGB
Rank: 0
Od: 2008-09-05