Koniec Świata powie Ci dokąd warto pojechać i jak to zrobić tanio. Co więcej, powiedzą Ci o tym ludzie, którzy znają dany kraj na wylot, bo mieszkają w nim lub byli w nim wielokrotnie. Dowiesz się co zobaczyć, co zjeść, na co się szczepić, obejrzyjsz zdjęcia i posłuchasz muzyki.
Jeśli jedziesz gdzieś z plecakiem, znajdziesz tu wszystko czego szukasz.

|
|
|
|---|---|
Porady użytkowników: Transport i poruszanie się po kraju utworzony 2011-05-27 23:17 |
|
| Wiadomość | Autor |
|
W tym wątku znajdziesz porady zamieszczone przez użytkowników naszego serwisu w kategorii: Tajlandia > Transport i poruszanie się po kraju
Napisane: 2008-01-30 06:46
|
administrator
Twórca tematu
Od: 2011-05-27
|
|
Tuk-tuki (motoriksze). Podstawowy środek transportu po mieście, a do tego odjazdowy. Tuk-tuki to trzykołowe pojazdy z budą na dwóch pasażerów z tyłu, które kierowcy żyłują niemożliwie, ciągnąc czasem 80-90 km/h. Nie mają żadnych zabezpieczeń, są strasznie głośne, a większość manewrów przyprawia pasażerów o gęsią skórkę. Tuk-tuki są super.
Napisane: 2008-11-22 22:37
|
![]() Tomek_Michniewicz
Od: 2008-06-18
|
|
akurat jak w sierpniu 2008 byle w BKK uruchomiono tam projekt green Bangkok bike. Za friko można wypożyczyć śmiszny rower, trzeba tylko paszport pokazać, robią mu cyfrówką zdjęcie, wypełnia się prosty kwit, dostaje sie mapke z trasami( ale można gdzie sie chce w sumie jeździć) i wio! Jazda po ulicach BKK to jednak hardkorowe wyzwanie! Ale warto jak ktoś lubi rowery jak ja! polecam. Jest sieć punktów z możliwością wypozyczania i zdawania sprzętu. Ja pożyczałem przy Suan Santi Chaiprakan fort i kręciłem się w okolicach
Sao Ching Cha (the Giant Swing), Bamrung Muang road, Mahachai road, Maha Jesdabodin Pavilion, Ratchadamnoen Klang avenue, the City Pillar Shrine i Phra Athit road Napisane: 2009-01-27 22:07
|
![]() larrry
Od: 2008-10-03
|
|
Samolot - warto mimo wszystko porownac ceny biletu z sieci z tym, co oferuje biuro podrozy. My mielismy szczescie i za mniejsze pieniadze niz Air Asia, udalo nam sie kupic bilety Thai Airways (BKK-Phuket oraz Krabi-BKK) wlasnie w biurze.
Napisane: 2009-12-18 13:27
|
bibimili
Od: 2009-12-18
|
|
Osobiście polecam na średnio długie wycieczki (tak do 100km w naszym wypadku bylo) wynajem skutera (srednio 150-250 baht/dobe) spokojnie mogą podróżowac dwie osoby, mozna go rozubjac do 80 km/h a jazda nim to sama przyjemnosc. W kwestii bezpieczenstwa jest nieźle (wydaje mi sie, że łatwiej niż samochodem - wszędzie się wciśniesz)
Napisane: 2010-03-15 17:05
|
quetra
Od: 2010-03-15
|
|
Wreszcie w Bangkoku został uruchomiony Sky Train z międzynarodowego lotniska. Nawet nie wiecie jakie to piękne, gdy z lotniska za 45 Bahtów dostajecie sie do centrum bangkoku. A przecież jeszcze niedawno podróż z lotniska do centrum Bangkoku była jedną z najczęściej poruszanych spraw na forach w tym kierunku. Koniec problemów, naciągaczy i taksówek. Brawo
Napisane: 2011-03-03 08:47
|
becker
Od: 2009-01-05
|
|
ja mam pytanie ile czasu zajmie poruszanie sie lądem z bangkoku na płn tajlandii i z płn Laosu na płd kraju. oczywiście odwiedzając po drodze miejsca opisane na waszej stronie
Napisane: 2011-10-19 11:56
|
medziczek
Od: 2011-10-19
|
|
Z Laosu-Thanaleng do Bangkoku jest pociag ok. 13 godzin. Napisz gdzie chcesz jechac dalej to dam Ci namiary.
Pozdro, Marek Napisane: 2012-01-21 21:21
|
chefmarek
Od: 2009-11-25
|