Koniec Świata powie Ci dokąd warto pojechać i jak to zrobić tanio. Co więcej, powiedzą Ci o tym ludzie, którzy znają dany kraj na wylot, bo mieszkają w nim lub byli w nim wielokrotnie. Dowiesz się co zobaczyć, co zjeść, na co się szczepić, obejrzyjsz zdjęcia i posłuchasz muzyki.

Jeśli jedziesz gdzieś z plecakiem, znajdziesz tu wszystko czego szukasz.

ForumMalezjaInformacje praktyczne

Porady użytkowników: Gdzie spać utworzony 2011-05-27 23:17

Wiadomość Autor
W tym wątku znajdziesz porady zamieszczone przez użytkowników naszego serwisu w kategorii: Malezja > Gdzie spać
Napisane: 2008-01-30 06:46
Oceń ten wpis
Oceń wpis: + / -
Brak głosów. Oddaj pierwszy głos!
administrator
Twórca tematu
Rank: 5
Od: 2011-05-27
Cameron Highlands (Tanah Rata) – wybór jest raczej niewielki i wszędzie dość drogo. Spałem w Daniel's Lodge - bardzo fajny, mnóstwo backpackerów, super klimat, trochę głośno, ale w przyjazny sposób. Przyjemny taras, bar, w miarę czysto. Natomiast raczej wilgotno i zimno.
Napisane: 2008-11-22 22:28
Oceń ten wpis
Tomek_Michniewicz
Rank: 4
Od: 2008-06-18
W KL polecam Red Dragon Hostel tuż przy dworcu Puduraya, czysty z dostępem do netu(1h gratis), za 2os pokój z klimą 65MRY

W Tanah Rata polecam wspomniany wcześniej Daniel's Lodge, fajny klimat, można tu spotkać naprawdę zakręconych ludzi

W Taman Negara Agoh chalet, tuż przy zejściu nad rzekę, czysty, tani, nocleg w takim trójkątnym domku z klimą kosztował 50MRY

Na wyspie Pangkor mogę polecić dwa fajne, czyste z miłą obsługą hoteliki: Nipah Bay Villa i Waterfront Resort, w obydwóch pokój 2os z klimą i łazienką kosztował 90MRY
Napisane: 2009-03-26 15:17
Oceń ten wpis
ewelina5x
Rank: 0
Od: 2009-03-26
w Tanah Rata polecam Cameronian Inn (za dwójkę płaciłem 20RM/os)
po za tym cisza i sam budynek ładny
natomiast w Kuala Tahan polecam Yellow GH, jedyny chyba GH z AC za cenę 15RM w 6 osobowym dormie
na Perhentian Island polecam Shari-la resort
mają dormy za 20RM/os jednak nigdzie nie jest to napisane i nie można wcześniej rezerwować
Napisane: 2010-06-30 15:41
Oceń ten wpis
wilczagorka
Od: 2009-02-15
Mira Beach - Perhentian Island.
Polecam miejscówkę dla osób chcących odpocząć od hałasu i niemieckich turystów. Mała rajska plaza z 6 domkami stojącymi na palach tuż przy morzu. Szum fal i dźwięki dżungli... niezapominane. Dodatkowym atutem tego miejsca jest wspaniała kuchnia serwowana przez pracujących tam Malajów. Do dużych plaż gdzie można zabawić się wieczorem jest ok 30 minut drogą przez dżingle. Domek dla 2 osób 50 RM, 70 RM z łazienką. Więcej na http://mirabeach.com/
Napisane: 2010-10-19 15:17
Oceń ten wpis
radeczko
Od: 2010-03-22
Na Cameron Highlands polecam Father's Guesthouse w Tahan Rata. W nowej części (Gerard's Place) bardzo luksusowy pokój z łazienką kosztuje 100 RM. To może nie najtańsze ale zdecydowanie najlepsze miejsce w jakim spałem w całej Malezji.
Napisane: 2010-11-12 11:42
Oceń ten wpis
fenix2006
Od: 2010-07-01
Cameron Highlands niestety zmusza do noclegu (autobusy odchodza tylko o 8 i 14). Ja nocowalam w Twin Pines. Single room bez okna z wiatrakiem za 25 ringitow. bardzo blisko glownej ulicy oraz dworca. Pokoje bardzo znosne. Lazienki slabe. Prysznic nad toaleta... ale to typowe w Malezji. Bardzo mile otoczenie, ogrod w ktorym mozna odpoczac wieczorem. Mozna dokupic sniadanie.
Napisane: 2011-08-03 17:28
Oceń ten wpis
multitude
Od: 2011-08-03
Goergetown na wyspie Penang. Spalam tu w Banana Guest House. Nie wiem czy 2os pokoje sa takie jak 1os, ale te ostatnie to wlasciwie scianki z dykty ustawione w jednym wielkim pomieszczeniu. Brak okien. wiatrak nie pomaga na duchote tam panujaca. Za to cena to tylko 18 ringitow za noc. Sam Guest house ma jeszcze kawiarenke internetowa, biuro podrozy i bar (ktorego nie polecam, bardzo bardzo brudno, szczury itd). Banana znajduje sie na glownej backpackerskiej ulicy - lebung chulia. Jesli nie przypadnie Wam do gustu w zasiegu jest kilka innych hosteli.
Napisane: 2011-08-03 17:34
Oceń ten wpis
multitude
Od: 2011-08-03
cześć , jestem tu nowy i zavzynam tez podróże, w zeszłym roku byłem w Indiach a teraz w styczniu jadę so singapuru. Poradżdzcie gdzie tanio spać w singapurze, najbliżej chinatown? Czy ktoś był w singapurzez na Święto chińskieo nowego roku? Opłaca się wracać w połowioe pobytu żeby to oglądną czy lep[iej siedzieć w Indonezji, do kórej lecę od razu po wylądowaniu w Sing?
Napisane: 2011-09-02 08:08
Oceń ten wpis
0% (0/1) uznało ten wpis za pomocny.
wojtektorun
Od: 2011-09-01
Informacja z przelomu 2011/2012 roku: W Malezji idealnie dziala Couchsurfing - hostuja przewaznie lokalni ludzie, ktorzy przyjaznie nastawieni sa do turystow. Couch dziala idealnie zaronow na Borneo jak i w czesci kontynentalnej. Dwa najlepsze miejsca jakie mielismy to czterogwiazdkowy resort w Ipoh (wspaniala ekipa!) oraz apartamentowiec z KL na 22 pietrze z basenem (Dzieki Szasza!). Dla niewtajemniczonych: couchsurfing to mozliwosc nocowania za darmo u ludzi z innych krajow (wiecej na stronie o tym samym tytule, albo na hospitalityclub). Oczywiscie nie chodzi jedynie o nocleg, ale glownie o poznanie lokalnej ludnosci i "wgryzienie" sie w kulture. W kazdym razie polecam. W Malezji przez miesiac nie wzielismy zadnego noclego. Pare informacji o Malezji znajdziecie tez na pod tym adresem: http://azymutwschod.pl/?cat=68 (opisy z Malezji znajdziecie na samym dole). Autostop takze dziala znakomicie. Pzd!
Napisane: 2012-02-27 07:54
Oceń ten wpis
azymutwschod
Od: 2012-02-27